Adios Bali en Welcome to Lombok!

Door: Yf

Blijf op de hoogte en volg Yvette

28 December 2008 | Indonesië, Mataram

Na een weekje heerlijk op Bali geweest te zijn, was het weer wat tijd voor actie. Bali is een practig eiland vol met tempels en ik heb samen met mijn ouders enkele excursies gedaan. We zijn naar een vleermuizentempel geweest, een grote tempel in de bergen met 16 kleine tempels en een tempel in het water. Kortom: genoeg tempels gezien! Ook hebben paps en ik (hoe nederlands) een fiets gehuurd. Ik heb hem nog weten te weerhouden een scooter te huren, want ze rijden als gekken hier!(en links) Ook ben ik een dagje naar Kuta geweest (Salou van Bali) en naar Ubud (vol met galleries) I Ubud was ook een Vespa festival aan de gang met opgepimpte Vespa's en ruige scooterijders (sommige zelfs met tattoo's op het gezicht!).
Bali is absoluut een leuk en relaxed eiland, voor als je op zoek bent naar een strandvakantie met af en toe cultuur.
Ik had na een week weer behoefte aan minder toerisme en weer zin in een koude douche en slapen zonder airco en ook miste ik de inspectie naar beestjes in en onder mn bed. Dus....het was weer tijd om te gaan!

Nadat ik door paps op de bus ben gezet (lief he!) ben ik daarna met de bus naar de plaats gegaan waar de ferry ook gaat. Daar aangekomen kwam ik een meisje tegen van mijn leeftijd uit Friesland die ik onderweg was naar Senggigi in Lombok. Ik vertelde haar mijn oud en nieuw op de Gilli eilanden te vieren en zij had daar ook wel zin in en was ook wel toe aan wat actie na Bali. (lees een feestje op party eiland Gili Trawagan!) Omdat de ferry best laat vertrok en we na 5 uur varen en een uur rijden eindelijk in Sengiggi aankwamen hebben we samen een bungalow genomen. De bungalow staat in een soort Intratuin-achtige omgeving waar boerderijtjes naast staan (met kippen en een haan hoorde ik vanmorgen). De badkamer is openlucht dus als je op de wc zit kan je de sterren tellen (om de tijd te doden).
We zijn samen met een Spanjaard, die ook tijdens mijn trip naar Bromovulkaan had ontmoet en nu weer, gaan eten en daarna op zoek gegaan naar vertier. 2 tenten waren open mt live muziek, maar met een genre waar je mn ouders meer plezier mee doet.
Anyway, onder het motto je moet het zelf gezellig maken hebben we een drankje gedaan en zijn daarn aterug naar de bungalow gegaan waar we van de onweer hebben genoten. Het was vrij benauwd en 's nachts heeft het ook geregend en nu is het weer droog.
De onweer was niet de enige herrie, want om half 5 schrok ik wakker en had het gevoel dat de Imaam naast mn bed stond. De moskee ligt zo'n 500 meter van onze bungalow vandaan....Ach elk land heeft zn charme moet je maar denken.

Morgen gaan we dus met zn 3-en naar de Gilli-eilanden en deze zijn zo groot als postzegels, maar met een hoog 'gezelligheidsfactor' iets wat wij nederlanders toch belangrijk vinden en zoeken met oud&nieuw;'GEZELLIGHEID!'

Ik wil jullie bij deze alvast een spetterend oud&nieuw wensen en doe vooral alles wat ik ook zou doen! :P

Liefs Yf

• 28 December 2008 - 11:29

Ryan,helene En Sky:

klinkt allemaal super wat je meemaakt daar!
    in het nieuwe jaar maar ff afspreken om je avonturen live te vertellen!!
    fijne vakantie en een spetterend 2009!!
    gr van ons xxx

• 28 December 2008 - 17:04

Mireille:

He yfie,

Nou,je luxe-leventje zit er weer even op bij je ouders....Maar je gaat in ieder geval een spannend oud&nieuw beleven!!!
    Nog bedankt voor je sms 1e kerstdag.Die van mij naar jou terug heeft er 24 uur!! over gedaan om bij jou te belanden(ha,ha).
    Met je huisje is alles goed...
    Nou,bruinse deze dagen,hier vries je je voordeur uit,dus dat wordt zonnebanken voor mij om niet te erg wit af te steken bij je als je terug bent.
    Een super geweldig oud&nieuw,ik zal om 12 uur een borrel op je nemen.
    Heel veel pezier nog!

Een dikke knuffel!!
    X Mirei

• 28 December 2008 - 19:18

Daisy:

hey Yf,

Je wilt hier nu niet koud douchen hoor ;) Het vriest namelijk behoorlijk, wel echt winters!

Ik denk dat je het heerlijk hebt gehad bij je ouders, maar jou kennende is actie meer jouw ding.

Ik hoop dat je Kerst op Bali wel heel leuk was! Op naar Oud&nieuw! Laat ze maar zien hoe die Hollanders kunnen feesten!
    Ik wens je een fantastisch nieuwjaarsfeest toe en alvast een GEWELDIG, GEZELLIG 2009 vol met reizen :-)

liefs Daisy

• 28 December 2008 - 23:54

Marco:

Heey yfert!

Alles wat jij niet doet met oud en nieuw doe ik wel voor jou hoor!

Hoop je weer snel en heelhuids terug te zien .

XX Mar ,Liz en Dewi

• 31 December 2008 - 11:30

Fitz:

Héhé (L)Yvetteke
    Heb je vanochtend vroeg - 1st thing - een smsje gestuurd, om je een knallende jaarswisseling toe te wensen!
    Weet niet of het aankomt, maar voor alle ckr heid nog een krabbeltje alhier.....

Veel Plezier - Fijne Nacht - Tot Volgend Jaar!!!

-x-x-x-

The dragonhunt...

01 Januari 2009

Oud&Nieuw @ the Gilli's

28 December 2008

Adios Bali en Welcome to Lombok!

19 December 2008

Veel reizen en niet altijd kunnen douchen..

16 December 2008

Opvallende dingen...

14 December 2008

Treinreis naar Jogyakarta

13 December 2008

Eerste dagen in Indonesie en nu al familie!

01 December 2008

Het is weer tijd!

26 Maart 2008

Weer thuis...:(

11 Maart 2008

Meet the Carribean!

04 Maart 2008

In love with Montezuma...

28 Februari 2008

Van la Fortuna naar Nicaragua

20 Februari 2008

Me Jane..

17 Februari 2008

Bienvenidos a Costa Rica en zo...

09 Februari 2008

Voorpret
Yvette

Tsja, nieuwsgierig ben ik van aard. Bij sommige van jullie bekend. Ik ben Journalistiek gaan studeren om geoorloofd NIEUWSgierig te kunnen zijn. Ik ben graag van alles op de hoogte en als ik het niet geloof of te overtuigen ben, dan wil ik het met mn eigen ogen zien voordat het tegendeel bewezen is. (Kun je ook eigenwijs noemen)Zo ook mijn passie voor reizen. Die passie begon al vroeg toen ik op mn 3e de tuin uit rende en een paar uur onvindbaar was. Uiteindelijk zat ik bij een buurvrouw in de tuin, een paar straten verderop. Na dit voorval kreeg ik rode klompjes van mijn ouders, zodat goed te horen was wanneer ik de benen nam. Inmiddels ben ik 28 jaar oud en zouden mijn ouders mij wat graag die klompjes weer aan laten trekken. Helaas fooks, dat gaat niet meer. Ik trek nu mijn Tefa's aan (dat zijn reissandalen voor de leken onder ons) en vertrek met mijn rugzakkie naar Indonesië. Op zoek naar zon, natuur en de vriendelijke bevolking van Indonesië! Sampai jumpa! Yf

Actief sinds 23 Juli 2012