Van Isla de Ometeppe naar Granada
Blijf op de hoogte en volg Yvette
26 Februari 2008 | Nicaragua, Granada
Como esta? mi esta muy bien!
Vrijdagnacht 12 uur ben ik eindelijk aangekomen op Isla de Ometeppe, na 10 uur varen. De vaart op zich was al een hele belevenis. Ik heb nog nooit zulke slechte films gezien! Man, dat waren films van zo´n 30 jaar oud met een soort zingende Jantje Smit erin.Echt te erg. Ik heb dan wel eerste klas gezeten wat inhield dat je airco had en dit betekende dat je zelfs ´s avonds naar buiten ging om op het dek te slapen omdat het zo koud was. Overal op het dek hingen hangmatten, maar deze moest je zelf meenemen. Aangezien ik er wel 1 wil hebben, maar nog niet ga aanschaffen omdat ik daar de komende 3 weken mee moet zeulen, heb ik na een aardige babbel met een local zijn hangmat weten te bemachtigen. Hij vertelde mij trouwens dat werk moeilijk te vinden is in Nicaragua nadat je bent afgestudeerd. Een huis is onbetaalbaar. De meeste jongere blijven bij hun ouders wonen en als ze gaan trouwen komt de vrouw bij de schoonfamilie wonen, omdat er gewoonweg geen geld is voor een huis. Pff moet er niet aan denken.Gezellig met je schoonfamilie..
Op de boot zaten veel locals met aardig wat boodschappen, zelfs een tweepersoonsbed.Bij elk eiland waar gestopt werd, liepen hele kolones vrouw en kind naar binnen om broodjes, snoep, chippies en zelfs koffie ´con leche´in emmer te verkopen.Beneden in een ´kombuis´was de kokkin zich uit de naad aan het werken om iedereen van gefrituurde kippen en rijst te voorzien (zijn ze hier gek op gefrituurde kippen). Gelukkig had ik als echt hollander mn eigen brood en fruit mee, omdat rijst met bonen weleens gaat vervelen. Heb mij wel vermaakt op die boot. Af en toe een praatje met een Deense familie en dan weer met een local, soms gewoon alleen kijken naar wat zich afspeelt en hoeveel lol mensen met elkaar kunnen hebben. Zie ik niet gebeuren op maandagmorgen 7.40 uur in bus 170 richting Zuidplein.
zaterdag
Om 12 uur ´s nachts kwamen we aan en hebben we een rit geregeld naar Santo Domingo, een plaatsje van 3 huizen en een mooi strand. Ik sliep voor een nacht in een schitterend huisje met hangmat voor de deur, maar dat was maar voor 1 nacht. Daarna ben ik naar een kamer dichter bij het strand verhuist.
De volgende dag vooral op het strand gehangen en de dag vloog voorbij. Hele mooie vogels zitten gezellig bij je aan tafel als je ontbijt hebt en een apenfamilie in een boom naast mn huisje. Gekko´s zijn er overal, net als hagedissen.
´s avonds ben ik bij een restaurantje gaan eten waar dochter en moeder samen hun gasten bedienden. Klinkt heel chic, maar de keuken was een schuur met golfplaat, kookplaat van baksteen met vuur eronder en de houten tafeltjes stonden in het zand. Op het menu stond alleen kip met galla pinto (rijst met bonen)en groente en bananenfriet)met de branding op de achtergrond is zo´n herinnering goud waard.
Zondag
Tijdens het etentje van de vorige avond raakte in in gesprek met een canadese jongen en het verhaal gaat altijd zo met andere backpackers. Waar kom je vandaan? Wat heb je gezien? Waar ga je heen?
Deze jongen komt dus uit Canada, maar is eigenlijk een Pool.Dat was grappig, want we hadden een gespreksonderwerp. Hij wilde ook maandag de ferry naar Granada pakken en daarom op zondag naar Moyogalpa vanwaar de ferry zou vertrekken. Ik ook dus dat kwam mooi uit.
Ik ben op zondag in de morgen naar een agua laguna geweest. Dat was een beekje in het bos waarbij ik eerst een kilometer of 3 moest lopen in de hitte, daarna door een bananenplantage en toen kwam ik bij een paradijsje. Er zaten ook een aantal families, omdat het zondag was en hebben daar gepicknickt met een enorme hoeveelheden aan eten en drinken (ik wist geeneens dat er 3 liter Coca cola flessen bestonden) De hele familie zwemt gewoon in t-shirt en broek, omdat ze geen zwemkleding hebben.Alles ging zo relaxed bij deze mensen, was erg leuk om naar te kijken.
Na een paar uur (en verbrand te zijn omdat ik nog steeds geen zonnebrand heb gekocht)Ben ik uiteindelijk mijn Canadees-Poolse vriend gaan zoeken.
De bus ging uiteindelijk niet dus hebben we een taxi geregeld met nog 3 Finse meiden, zodat het ons geen fortuin kostte. Ze zijn goed met dollars hier.,)
Na een uurtje gehobbeld te hebben, de wegen stelden niks voor, kwamen we in het plaatsje aan en heb ik een kamer genomen, nadat ik stoer had aangekondigd de ´dorm´(slaapzaal met stapelbedden)te nemen. Deze was n.l. toch echt iets te basic, de bedden waren van een soort sinasappelskistjes hout gemaakt en ik vond een megakakkerlak en ik bleek de enige te zijn die daar wilde gaan slapen. Ik kan niet zo goed tegen grote ruimtes om in te slapen, heb ik gezegd.Haha! Nee hoor, wilde gewoon een beter bed. Ik kreeg een kamertje naast de keuken (alweer!). Mn kamer was een btje weggestopt echter de bananenbomen,maar het mocht de pret niet drukken, want ´s avonds op zoek naar mn kamer met flashlight kwam ik bambi tegen die voor mn deur de knollen uit de keuken aan het vreten was.
Ik ben deze avond nog gaan fietsen, omdat er nog genoeg te zien was in de omgeving. Mn canadees-poolse vriend wilde wel mee. Zo gezegd zo gedaan en we hebben nog heel mooi de zon onder zien gaan. Romantisch? Ja vast, niet met deze knul want hij begon al aardig op mn zenuwen te werken. Niet omdat hij onaardig was, maar zo zijig als de p.st. ´s avonds zijn we gaan eten, want met zn 2en is altijd gezelliger dan...? Nou, niet voor mij want ik vermaak mij heel goed en niets zo irritant als wanneer je het gesprek gaande moet houden.Hij vond alles best en als ik iets voorstelde was het ´Its fine to me or whatever you want to do...Pfff!´
Sorry mam, dat wordt echt geen Poolse schoonzoon voor jou. haha!
Vandaag de ferry naar het vaste land genomen en na een busrit van 1,5 uur in Granada aangekomen.Gelukkig ging de Canadees naar een ander hostel, want mn irritatiegrens was bereikt. Ben normaal hartstikke sociaal, maar ik moet bij een kerel niet het gevoel hebben dat ik meer testostoron bezit dan hij.
Anyway, dit stadje is zo ontzettend mooi!!!! Ik blijf foto´s maken. Al die kleuren! Echt alsof je 100 jaar terug bent in de tijd. Ik heb op een bankje gezeten in het parkje, op de plek waar je altijd foto´s van ziet in reisgidsen. Ik denk dat Cuba toch ook wel op mn lijstje staat vanwege al die oude kleurige koloniale woningen...
Na een broodje gegeten te hebben en weer voor de helft te hebben weggegeven, omdat een arme ouwe man zielige man voor me stond met ´comer comer´(eten, eten), ben ik door het centrum gaan wandelen en heb veel foto´s gemaakt.
Ik probeer foto´s erop te zetten, maar je mag hier niets in de computer steken.Dus nog even wachten.
Ik ga weer even stoppen, want ik krijg pijn mn rug. Ik slaap trouwens heerlijk hier ondanks de verschillende vaak ingelegen bedden.
Hasta la vista en tot mails.
Yf
P.s. voor die familia: ik ga na Granada naar Juan del Sur, aan zee dus btje zwemmen en zonnen. Hierna ga ik weer naar Costa Rica, naar Montezuma.Dit is de Pacific Coast, pas in mn 3e week ga ik naar de Carribean Coast.
Kus Yf
26 Februari 2008 - 07:49
Ryan En Helene:
klinkt alemaal heerlijk wat je daar allemaal meemaakt!
hier is het weer toevallig vandaag weer 10x niets! dus blijf nog maar ff rondhangen daar yvie!
enne hier hebben we polen rondlopen haha!
x ryan en helene -
26 Februari 2008 - 07:52
Sandra:
Hartstikke leuk om telkens weer je belevenissen te lezen! Leuke binnenkomer op een druilerige doordeweekse dag.
Zo te lezen vermaak je je nog steeds prima in je uppie. Straks wil je niet anders meer!
Wel grappig van die gozer om te lezen. Haha...ik snap precies wat je bedoelt. Heb je niks aan! ;-)
Heel veel plezier nog!!!!
X Sandra -
26 Februari 2008 - 12:28
Tuti:
geweldig om je belevenissen te lezen meid,geniet ervan en voor jou hoeft er zeker niet gezorgd te worden!kus Tuti en Ramon -
26 Februari 2008 - 19:15
Mireille:
He yfie,weer een ontzettend grappig verhaal van die gozer!!En dat je het nog uit gehouden hebt door met 'm te gaan eten...Ik ben wel errug benieuwd naar de foto's hoor!Nog steeds geen enge spinnen tegen gekomen?En als je naar cuba gaat,ga ik mee hoor1!;-)Dikke kus xx -
26 Februari 2008 - 19:35
Marijke Van Roij:
Hoi hoi,
Ik zat net je site te bekijken, omdat ik in juni ook naar Granada ga. Jij bent echt aan het reizen geloof ik. Ik heb dat vorig jaar en drie jaar geleden ook gedaan in Nicaragua, Costa Rica en Honduras (marijkehonico.waarbenjij.nu), dus veel dingen klinken heel erg herkenbaar.
Wat leuk dat je naar san juan del sur gaat. San Juan del Sur is erg leuk. Hotel beach fun casa 24 is een echte aanrader. (Let wel op de kwallen, rond de middag zit het hele water er vol mee. En de creme die je bij de pharmacia kunt kopen werk niet echt geweldig.)
Ga je ook nog naar Honduras? Copán is echt een aanrader, heel toeristisch, maar ook erg mooi. Vooral de 'aguas termales' even verderop.
In Costa Rica ben ik op Playa del Coco geweest en ik ben gaan raften bij Liberia (echt heel erg leuk!). Monte Verde was ook geweldig mooi, vooral de cannopy tour van 100% aventura.
Veel plezier nog daar!
Saludos,
Marijke
26 Februari 2008 - 20:55
Elly :
Hoi Yvette.
Morgen moet Carla maar even vragen of je ouders even komen lezen.
Jammer dat je moeder geen Canadese/Poolse schoonzoon gaat krijgen.
Ergens op de aarde loopt er vast iemand rond die volgende keer samen met jou een ander gedeelte van de wereld wil zien.
Sokken stoppen en zijn was doen? Daar zit jij toch niet op te wachten hahahaha.
Geniet en ik wil graag je foto's zien.
Elly. -
26 Februari 2008 - 21:07
Jeanine:
Klinkt allemaal super meid, ben jaloers op je. volgende keer gaan we samen!
Dikke kus en pas op -
26 Februari 2008 - 22:26
Marco:
Hey yfie
Hoe smaakt dat rijst met bonen en banaan!!
Ga ik morgen ook maar is proberen...
27 Februari 2008 - 20:48
Amber:
Nou Yf door jou heb ik weer gelachen vandaag, echt grappig hoe je dat schrijft! Ik krijg nu helemaal zin om op vakantie te gaan wel niet zo avontuurlijk als de jouwe maar ach verschil moet er wezen!!
En waar heen weten we nog niet aangezien we nu bijna de volle mep moeten betalen voor Nadyn, ik zou wel graag naar Egypte willen maar we zien wel.
Geef maar een dikke kus aan die apen van mij!
xxx Am