In love with Montezuma...
Blijf op de hoogte en volg Yvette
04 Maart 2008 | Costa Rica, San José
Inmiddels ben ik weer terug in Costa Rica. Vorige week donderdag ben ik in 1 keer vanuit Granada naar Costa Rica gegaan. Eerst met de bus naar Rivas, toen de bus naar de grens, vervolgens 2 km lopend de grens overgestoken en vanaf de andere kant kwam ik mn deense familie weer tegen. Ik kon met met een airco bus mee waar zij in zaten en eigenlijk was deze vol, maar aangezien zij 4 kids hebben konden die wel samen op een bank. Lief he? Ik heb er inmiddels ook weer vakantie andresje in Denemarken bij haha!
Na deze bus en toen nog 1, toen de ferry en toen de laatste bus kwam ik om 7 uur 's avonds na totaal 13 uur onderweg te zijn. Ook door het wachten enz.
Ik vond het klein hostel op het strand onder de palmbomen met hangmatten. Al snel kwam ik iemand tegen die ik in Monteverde ook al was tegengekomen en na een uur zaten we al met een groep gezellige mensen buiten op het strand en hangend in de hangmatten. Er zaten 3 kleine hostels op het strand met 1 grote tuin en het was echt supergezellig. De meesten kwamen ook de hele dag hun hangmat niet uit.Ik ben er uiteindelijk 4 dagen gebleven, maar niet alleen hangend want er moet toch wat gedaan worden ;) Ik ben een ochtend de stranden af gaan struinen en dit waren echt de mooiste stranden die ik ooit heb gezien!! Ik heb mn camera bij de hand , maar kan foto's erop zetten. (Oude computer) Toen daarna weer een dagje uitgerust en ben ook nog naar 2 watervallen geweest en waar je van af kon springen. Aangezien ik niet weet of mn verzekering alles dekt, heb ik er maar vanaf gezien...
grapje mam.
Ook ben ik nog een dag met een speedboot naar Isla Tortura geweest waar we gesnorkeld hebben en gebbq-ed op het strand.Dit alles was vooral overdag.
's avonds werd er vooral veel gesocialized,gedronken. Wijn hebben ze hier niet dus ben nu maar Cuba Libre gaan drinken. Is eigenlijk best lekker en cola is nog goed voor je maag ook. ;)
Zondagavond was mn laatste avond daar en was er ook een groot kampvuur met reggae. Superleuk en gezellig al die nationaliteiten bij elkaar. Kwam ook nog 2 belgen tegen. maar het was voornamelijk engelstalig.
Maarre dit plaatsje heette dus Montezuma.
Ik verwacht heel veel van de Carribean, waar ik morgenochtend naar toe ga, maar deze moet toch wel heel erg mooi, leuk en gezellig zijn wil zij Montezuma overtreffen.
Ik ben maandagmorgen per speedboat naar Jaco gevaren en heb daar de bus naar Manuel Antonio gepakt. In de speedboat kwam ontmoette ik een amerikaans meisje en 2 jongens uit Ierland en Australie. In de bus naar Manual Antonio besloten dat we naar hetzelfde hostel gingen, want dit plaatsje is heel erg toeristisch en dus duur.
Vandaag zijn we naar het nationaal park gegaan hier, want daar kwam ik voor en heb aapies, luiaards, wasbeer en allerlei leguanen gezien. O' ja en een enge spin. De eerste hier!
Morgenochtend gaat mn wekker om 4 uur, want 5 uur gaat mn bus naar San jose en waarvandaan ik dus de bus naar Puerto Viejo pak. Op de naar de Carribean!!! Ik kan niet wachten totdat ik de reggae hoor, kokosnotensoep eet en engels ga horen zoals in Jamaica. Reggae man!!
In Puerto Viejo wil ik surfles nemen, want aan de Pacific kant zijn de golven te hoog en de riptides sterk dus dat is alleen pootje baden.
Ik had een boekje met grappige anekdotes, maar ben een beetje lui geworden en dingen gaan een stuk langzamer dan in mn eerste week.haha. Dus ik probeer het wel te onthouden. ;)
Toedels en xxx
05 Maart 2008 - 09:43
Jeanine:
Hee moppie,
klinkt allemaal fantastisch, ben echt jaloers hoor.Ook fijn om te horen dat je nog geen tegenslagen hebt gehad.
Geniet er nog maar van want hier is het gewoon nog steeds 1 grote sleur. Ik ga zaterdag een weekje wintersporten en kom de 15e terug en als ik me niet vergis jij de 16e, dus heb al met mireille afgesproken dat we die week daarna maar eens met zijn drieen moeten bijbabbelen en al jou foto's moeten bekijken onder het genot van een roseetje. Nou geniet nog even daar op de carribean en ik spreek je dan als je terug bent.
Dikke kus mop en pas op -
05 Maart 2008 - 20:22
Sandra:
Surfles? We hebben toch al briljant leren surfen in Zuid Afrika? ;)
Maareh...klinkt nog steeds allemaal erg goed die verhalen! Ik zou maar gewoon wat langer blijven. Voorlopig mis je hier nog steeds niks!
Enjoy the Carribean!!
Liefs,
San
06 Maart 2008 - 20:30
Amber:
He lieverd,
je maakt wat mee zeg echt gaaf! Nou succes met surfen echt leuk en misschien kom je wel een lekkere surf boy tegen ha ha! Nou wij gaan eind mei ook op vakantie naar Tunesië steld niks voor vergeleken met jou vakantie he! Lekker relaxen hotel all-in, glijbanen, animatie voor Nadyn, aquapark etc. Kamelen rijden nog nooit gedaan lijkt me wel lache.
Maar ik zie dat je online bent dus dan praten we ff verder.
Dikke kus Am -
07 Maart 2008 - 19:43
Pa:
nou leuk dat je het zo naar je zin hebt in je uppie .Dan voel je er later als wij met vak. gaan er zeker niets meer aan om ons te bezoeken op ons vak. adres .Grapje. wij reizen met jou mee in gedachten met jou verhalen . Nou nog veel plezier op je vak. adressen in al die landen. kusjes en groeten van ons .pa en ma dag tot ziens